Velkommen innom til min kaotiske håndarbeidsverden. Bloggen ble startet for å motivere meg selv til å fullføre noen ufo'er, men helt kvitt dem blir jeg nok aldri ;-)

mandag 31. oktober 2011

FB - Pay it forward # 3 - Vaffellue og pulsvanter

Nok en Pickles oppskrift testet ut, og denne gangen med ekte garn. Fantastisk mykt og deilig - heldigvis, for det er jammen ikke ofte jeg handler 25 g nøster til 60 kr stykket... Men det ga mersmak, og jeg håper mottakeren av denne Pay it forward 2011-gaven også blir fornøyd :)


tirsdag 25. oktober 2011

Odessa

Odessaluen er en nydelig lue, opprinnelig laget av Grumperina, oversatt til norsk av Torill, og modifisert til mindre str av Farmors. Lett og morsom å strikke. Fare for at det kommer til å bli flere utgaver av denne ;)


Nøstebarndress


Nøstebarndress, str liten, til ferskeste niesa mi :)
Knappene er supplert fra Miriams fantastiske knappesamling.

søndag 16. oktober 2011

Strikkepinneetui


Endelig.
Lenge etterlengtet, lenge savnet.



Teppeskjerfsjal


Det begynte som et restegarnsprosjekt - med et herlig teppe til bruk på verandaen i bakhodet. Vel, våren og sommeren gikk, og plutselig var det høst igjen. Nøstebarngarnet er nok også litt i tynneste laget for å monne utendørs, selv på en varm sommerkveld i Bergen. Dermed endret prosjektet seg litt gradvis underveis - og jeg nyter det nå til det fulle som kontorteppe i stedet. Sjal, skjerf, skulderteppe.... Kjært barn har mange navn, uansett, det er en fryd å tulle seg inn!


Fanagenser



Fanagenseren som ble påbegynt for halvannet år siden er endelig ferdig, takket være ufo-utfordringen til Strikkeverden. Det viste seg å ikke være kritisk, siden den fortsatt er alt alt for stor til gutten som bestilte den. Han har lovet å vokse mye til neste år ;)



torsdag 6. oktober 2011

10.10 med 10 - oppdatering # 2

4 dager igjen. Dette går dit høna sparker.

1. Nessie - ferdig
2. Babybody - ferdig
3. Høstvest - mangler fortsatt montering
4. Fanagenser - mangler 1/2 erme + montering
5. Teppe/sjal - mangler sammenhekling
6. Blå veske - mangler montering
7. Sort veske - ferdig
8. Grå vest - mangler mye
9. Mono sjal - ferdig
10. Skjørt - ferdig

Oppsummert:
5 ferdige
2 mangler strikking + montering
1 mangler hekling = montering
2 mangler bare montering

http://enelskaos.blogspot.com/2011/06/10-i-10-med-10.html



Edit: Jeg klarte det :)

mandag 3. oktober 2011

Nøstemaskinen min


Jeg var så heldig å arve en gammel garnvinde i våres, fra tanten min som plutselig satt med to. Det var en drøm å endelig kunne vinde opp garnet, uten å måtte stoppe hvert femte minutt for å løsne floker. Men - det tar jo tid, og det tar på håndleddet... Så, det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg i helgen endelig tok meg råd til en liten nøstemaskin.

Som jeg skrev på Pinnekroken:

1. Det går rasende fort: Under 20 minutter på 3 1/2 hespe.
2. Det går lett: ingen støle håndledd etterhvert.
3. Det blir bra: nøste"kakene" ligger jo rolig når man bruker av dem, i motsetning til de runde nøstene som alltid triller innerst under sofaen ;)

lørdag 1. oktober 2011

En lue til far


Mannen ønsket seg en hagelue. En helt plain en. Og helst uten for mange farger....
Vel, alle kriterier oppfyllt - og allikevel synes jeg resultatet ble ganske bra. I og med at det er en farsdagsgave er det innleide modeller som viser frem produktet enn så lenge. Mer og mindre fornøyd med oppdraget ;) Oppskriften er fra Drops' nye herrekolleksjon. Pinnekroken har en utfordring på gang med maskulin strikk nå. Bli med!